Bakan Özlü: Hafta sonu tatili kaldırılmadı

Bakan Farük Özlü, hafta sonu tatillerinin kaldırılmadığını söyledi. Özlü, "Hafta sonu çalışmak isteyen işletmeler izin almayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha çok zeytinlik tartışmasıyla gündeme gelen Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu ile "İşçilerin haftada 6 günden fazla çalıştırılamayacağı" şartının kaldırıldığı yolundaki haberleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yalanladı.

'ZEYTİNLİK ÖNERİSİ SANAYİ ODALARINDAN GELDİ'

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Özlü, kamuoyunda tartışma yaratan zeytinlik sahalarla ilgili düzenlemelerin Meclis'te kabul edilen tasarıdan çıkarılmasıyla ilgili şunları söyledi: "Bize talep sanayi odalarından gelmişti. Bu ihtiyaçtan kaynaklanan bir düzenlemeydi. Konu başka taraflara çekilince maddeyi geri çektik ama ihtiyaç ortada...Zeytinlik konusu ileriki günlerde gündeme gelebilir ama önceliğimiz arasında yok."

Özlü çalışanların hafta sonu tatillerinin kaldırıldığı yolundaki haberlere ilişkinse şunları söyledi: "Hafta sonu tatili devam ediyor, kaldırılması mümkün değil. Hafta sonu çalışmak isteyen işletmeler izin almayacak."

'İşçilerin hafta tatili yasadan çıkarıldı''İşçilerin hafta tatili yasadan çıkarıldı'