AfD'de 'Adolfe' istifa etti!

Almanya'da Pazar günü gerçekleşen seçimler ile aşırı sağ parti AfD meclise girdi. Partinin eş genel başkanı, seçimin ardından istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pazar günü gerçekleştirilen Almanya genel seçimlerinde yüzde 13.2 oy oranı ile meclise giren AfD partisinin Eş Genel Başkanı Frauke Petry, seçimden saatler sonra bir basın toplantısı ile partiden istifa etti. Adolf Hitler benzetmesi yapılarak 'Adolfe' takma adıyla anılan Petry, basın toplantısında 'uzun bir düşünme süreci sonrası partiden istifa etme kararı aldığını' duyurdu.

Almanya'nın Saksonya eyaletinde birinci oy seçim bölgesi milletvekilliğini kazanan Petry, parti içindeki fikir ayrılıklarını eleştirerek, "Üzerine dikkatlice düşündükten sonra, parlamentoya AfD ile değil, bağımsız bir vekil olarak girme kararı aldım" dedi.

EŞ BAŞKAN: İSTİFA KARARINDAN HABERİM YOK

'AfD'yi anarşist bir parti olarak görmek istemediğini' vurgulayan Petry, istifasıyla ilgili soru kabul etmedi. Petry, meslektaşları Jörg Meuthen, Alexander Gauland ve Alice Weidel’e teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı. Partinin bir diğer eş başkanı Jörg Meuthen, Petry adına özür dileyerek 'bu istifa kararından haberleri olmadığını' belirtti. (Dış Haberler)