Kuzey Kore'den ABD'yle 'savaş' açıklaması

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, geçtiğimiz hafta ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın sözlerini 'savaş ilanı' olarak değerlendirdiklerini söyledi. Ri, bu nedenle hava sahalarına girmemiş uçaklarına vurmak dahil bir dizi önlem alma hakkına sahip olduklarını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore'yle ABD arasındaki gerilim tırmanıyor. Pyongyang yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçebn hafta sarf ettiği, "Kuzey Kore'yi yok ederiz" sözlerini 'savaş ilanı' olarak algıladıklarını açıkladı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, bu çerçevede ABD'nin kendi hava sahalarına girmemiş uçaklarına vurmak dahil bir dizi önlem alma hakkına sahip olduklarını söyledi.

New York'ta basın toplantısı düzenleyen Ri, "Dünya şunu açıkça hatırlamalı ki, ilk olarak ülkemize savaş ilan eden taraf ABD'ydi" dedi. Ri, "ABD bizim ülkemize savaş ilan ettiği için, bizim her türlü karşı önlem almaya hakkımız vardır. Buna bizim sınırlarımız içinde olmasa bile ABD bombardıman uçaklarını vurabilmemiz de dahil" dedi. (DIŞ HABERLER)

Trump'ın 'Roket Adam' sözüne Kuzey Kore'den yanıt: Savaştan korkmuyoruzTrump'ın 'Roket Adam' sözüne Kuzey Kore'den yanıt: Savaştan korkmuyoruz

Trump: Kuzey Kore'yi tamamen yok ederizTrump: Kuzey Kore'yi tamamen yok ederiz