ABD'den referandum yorumu: Kontrol edemeyebiliriz

ABD Başkanı Trump'ın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett Mcgurk'tan Kürdistan referandumu yorumu: "Referandumun sonuçlarını tam olarak kontrol edemeyebiliriz çünkü çok fazla risk barındırıyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı referanduma iki gün kala ABD'den bu kez 'çok riskli' uyarısı geldi. ABD Başkanı'nın IŞİD'le mücadele özel temsilcisi Brett Mcgurk, oylamanın 'ABD'nin kontrol edemeyeceği' riskler barındırdığını söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mcgurk, "Referandum çok fazla risk içeriyor ve bu, ABD’nin kontrol edebileceği bir şey değil. Referandumun sonuçlarını tam olarak kontrol edemeyebiliriz çünkü çok fazla risk barındırıyor" dedi.

Mcgurk, IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye geçen hafta erteleme için uluslararası bir alternatif barındıran heyetteydi. Amerikalı temsilci, Barzani'yle görüşmeden sonra uluslararası toplumun desteklemeyeceği bir bağımsızlığın gayrimeşru olacağını söylemiş, Iraklı Kürt lider ise buna, "Referanduma meşruiyeti dışarısı değil ancak Kürdistan halkı verecektir" sözleriyle karşı çıkmıştı. (Dış Haberler)

Etiketler ABD referandum Erbil