'Plandışı' Putin-Erdoğan zirvesi

Rusya ve Türkiye liderleri arasında planlanan görüşmenin hazırlıkları sürüyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, 'zirve için yoğun çalışmaların yapıldığını' doğruladı. Görüşmelerin gündemi 'Suriye ve S-400' olacak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kuruluna katılmak için gittiği New York’ta, zirvenin ardından Rusya lideri Vladimir Putin ile de 'plandışı' bir görüşmenin yapılması için çalışmalara başlandı.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Türkiye-Rusya liderleri arasında plan dışı zirve hazırlığı hakkında kısa açıklama yapan Peskov, “İki ülke liderinin görüşmesi ile ilgili yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Program netleştiğinde kamuyu bilgilendireceğiz” dedi.

'GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ SURİYE VE S-400'

Kulislerinden edinilen bilgiye göre plan dışı Erdoğan-Putin zirvesi önümüzdeki hafta 28 Eylül tarihinde Ankara’da yapılması planlanıyor. İki liderin ele alacağı temel konular şunlar;

Suriye’de Rusya-Türkiye-İran üçlüsünün ortak kararıyla oluşturulan çatışmasızlık bölgelerde arazideki durum değerlendirilecek.

İkinci olarak Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füzeleri alımı gündeme gelecek. Üçüncü konu Irak'ın Kürdistan yönetimindeki referandum. Ankara ile Moskova olası referandumla ilgili görüşlerini karşılaştıracak. Plan dışı zirvenin dördüncü konusu ikili ekonomik ve ticari ilişkileri kapsayacak. Burada Rusya’nın Türkiye’den domates alımı, “Türk Akımı” doğalgaz boru hattı projesinde gelinen nokta ve Akkuyu nükleer santral inşaat izinleri görüşülecek.