ABD: Katar'daki Türkiye varlığı normal

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, Türkiye'nin Katar'daki askeri varlığını yorumladı. Ankara'nın Katar'da bölgesel çıkarları olduğunu belirten Vottel, ABD'nin de Katar'daki üssünden çekilmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Katar'daki üslerini terk etmeyi planladıklarına dair iddiayı yalanladı. Vottel, Türkiye'nin bir NATO müttefiki olarak Katar'daki varlığından endişe duymadıklarını da belirtti.

Vottel, Katar'ı ambargo uygulayan ülkelerden Mısır'ın DMC televizyonuyla söyleşisinde çekilme iddiasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Şu an böyle bir planlama veya tartışma yok. Şu an herhangi bir şeyin yerini değiştirmeyi düşünmüyoruz."

'BÖLGESEL ÇIKARLARI VAR'

Amerikalı komutan, Türkiye'nin Katar'daki varlığı konusunda bir endişeleri olmadığını da söyledi. Ankara'nın bölgesel çıkarlarını tanıdıklarını belirten Vottel, İran'la da bir karşılaştırma yaptı: "İran bölgede istikrarsızlaştırıcı bir rol oynuyor. Türkiye ise bir NATO müttefiki. Türkiye'yle temel sağlam, uzun bir geçmişe dayanan ilişkilerimiz var. Türkiye ile İran arasında açık bir ayrım yapıyorum."

Vottel söyleşide, Katar'ın kendisini terörü desteklemekle suçlayan ülkelerle yaşadığı krizin diplomatik yollardan çözülmesi gerektiğini vurguladı. Amerikalı general, ülkesinin tarafları aktif biçimde biraraya getirmeye çalıştığını anlattı. (Dış Haberler)