Danimarka'da bulunan ceset kayıp gazeteciye ait

Kopenhag'da Koge Körfezi civarında bulunmuş olan cesedin İsveçli gazeteci Kim Wall'a ait olduğu ortaya çıktı. Polis soruşturması devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Polis, Kopenhag sahillerinde bulunan cesedin İsveçli kayıp gazeteci Kim Wall'a ait olduğunun kesinleştiğini açıkladı. Kol, bacak ve başsız bulunan gövdenin DNA testi sonucunda Wall'a ait olduğunun belirlendiğini belirten polis, ayrıntıların basın toplantısında açıklanacağını kaydetti.

30 yaşındaki Wall, son kez 10 Ağustos'ta Danimarkalı mühendis Peter Madsen'in özel denizaltısına binerken görülmüştü. İsveçli gazeteci denizaltı ve roket imal eden mühendis hakkında bir röportaj hazırlamak istiyordu. Wall'dan haber çıkmayınca ailesi deniz cankurtaranına haber vermiş, ancak aramalar sonuçsuz kalmıştı. Madsen ise polise verdiği ifadede kadın gazeteciyi karaya çıkardıktan kısa süre sonra denizaltının arızalandığını söylemişti. Denizaltı batmış, Madsen ise kurtarılmıştı.

Ancak polis, ifadesinde şüphe uyandıran Danimarkalı mühendisi gözaltına alındı. Daha sonra ifadesini değiştiren Madsen, İsveçli gazetecinin denizaltıdayken kaza sonucu hayatını kaybettiğini itiraf etti ve cesedi suya bıraktığını söyledi. Madsen'in cesedi suya bıraktığını söylediği koyda geniş çaplı arama yapılsa da cesede ulaşılamadı. Kol ve bacaklarıyla başı ayrılmış kadın gövdesi pazartesi günü Kopenhag açıklarındaki Amager adasının güney kıyısında bir bisikletli tarafından bulundu. Cesedin diğer parçalarının kayıp olduğu açıklandı. (Kaynak: DW Türkçe)