İspanya'da sabaha karşı çatışma: 5 ölü

Barselona'da polisin dünkü terör saldırısıyla bağlantılı olarak sabaha karşı Cambrils kentinde düzenlediği operasyonda çatışma çıktı. Çatışmada öldürülen beş kişinin üzerinden sahte intihar yelekleri çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Barselona kentinde IŞİD'in üstlendiği ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından, İspanyol polisi sahil kasabası Cambrils'de bir operasyon düzenledi. Barselona'nın 120 kilometre güneyindeki sahil kasabasında, operasyon sırasında çıkan çatışmada beş kişi öldürüldü. Acil servis yetkilileri ikisi ağır altı sivil ile bir polisin de yaralandığını açıkladı.

'İNTİHAR YELEKLERİ SAHTE'

İspanyol polisinin ilk açıklamasında, Cambrils'de öldürülen kişilerin ikinci bir saldırı hazırlığı içinde oldukları belirtildi. Bölgenin Emniyet Müdürü Carles Puigdemont ise bu sabah RAC1 radyosuna yaptığı açıklamada, öldürülen kişilerin üzerinden çıkan intihar yeleklerinin sahte olduğunu duyurdu. Polis, operasyon sırasında halkı kontrollü patlama yapılacağı konusunda uyarmıştı.

Cambrils saldırganlarının, cuma gününün ilk saatlerinde Audi A3 marka araçla bir gruba çarptığı ve sonrasında polisle çıkan çatışmada öldürüldüğü aktarılıyor. Polis, öldürülen kişilerin Barselona'daki saldırı ve Alcanar kentinde bir evde yaşanan patlamayla bağlantıları olduğu varsayımı üzerinde de duruyor.

Barselona kentinde bir minibüsün kaldırıma çıkarak kalabalığın arasına dalması sonucu 13 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 100 kişi de yaralanmıştı.

5 soruda Barselona saldırısı5 soruda Barselona saldırısı

Barselona'nın yaklaşık 200 kilometre güneyinde Alcanar kentinde bir evdeki patlamada bir kişi ölmüş, polis, patlamanın Barcelona saldırısıyla ilgili olduğunu açıklamıştı.

(HABER MERKEZİ)

Barselona'da 14 kişi öldü, 100'den fazla yaralıBarselona'da 14 kişi öldü, 100'den fazla yaralı