Barselona'da bir Türk vatandaşı ağır yaralandı

Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon: Saldırıda bir Türk vatandaşı ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barselona'da dün yaşanan terör saldırısında bir Türk vatandaşının ağır yaralandığı açıklandı. Açıklama Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'dan geldi.

Öte yandan saldırının yaşandığı bölgede bulunan restoran sahibi Ercan Can'ın yaralıları dükkanı aldıktan sonra kapıyı kapatarak saldırganların içeri girmesini engellediği öğrenildi. 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen saldırıda yaşadıklarını 24 TV'ye bağlanarak anlatan Can, saldırı anında yaklaşık 15 kişinin kendi restoranına sığındığını bu kişilerle beraber restoranda olduklarını ve beklediklerini söyledi. Can, "Olayın olduğu yere yakın bir yerdeyiz. Minibüsün duvara çarpıp durduğunu görebiliyoruz. Biz burada yaşıyoruz yaklaşık 10-11 yıldır. Şu an minibüsün tam durakladığı yerin karşısında bulunuyoruz. Dışarda sadece polisler ve kaza yapan minibüs var. Burası Barcelona'nın en yoğun olduğu caddelerinden biri. Olay saat 16.30 gibi yaşandı" dedi.

'REFLEKS OLARAK KAPATTIM'

Luna De İstanbul’un sahibi olan Ercan Can, olay anında dükkanına girerek refleks olarak kapıyı kapattığını söyledi, "Kapıyı kapatmasam içeri gireceklerdi, olaya dışarıdan tanık olan kişiler bizim bulunduğumuz yere giremeyen iki teröristin apartmandan içeri girip yukarı çıktığını söyledi" diye konuştu. Saldırganların apartmanın üst katlarından kaçtığı söyleniyor.