Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Önhon: Türk restoranı mı henüz belli değil

Barcelona’da gerçekleşen saldırıyla ilgili Duvar’a konuşan Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, “Terör maalesef burayı da vurdu, çok üzgünüz. Şu an bildiğimiz kadarıyla yaralılar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yok. İstanbul adlı restoranın da bir Türk restoranı olup olmadığını araştırıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon, Barselona’da meydana gelen saldırıyı Duvar’a değerlendirdi. Önhon şunları söyledi: “Terör maalesef burayı da vurdu, çok üzgünüz. Şu an bildiğimiz kadarıyla ölen veya yaralananlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yok ama şu ana kadar edindiğimiz bilgi bu. Yetkililerle temas kurmaya çalışıyoruz ama mevcut durumda takdir edilir ki birilerine ulaşmak ve net yanıtlar almak kolay olmuyor.”

'TÜRK RESTORANI MI BİLMİYORUZ'

Büyükelçi Önhon, silahlı iki kişinin Las Ramblas’ta bulunan Bar Luna de Estambul’daki müşterileri rehin aldığı ve buranın da bir Türk restoranı olduğu yönündeki iddialara ise şu yanıtı verdi: “Burası bir Türk restoranı mı onu da bilmiyoruz. O bölgede çok sayıda restoran var ve Türk restoranı ismini taşıyan hatta menüsünde Türk yemekleri olan birçok restoran var. Ancak bunların çoğunun sahibi ve çalışanları Pakistanlı veya Bangladeşliler. Adı geçen restoranın Türk restoranı olup olmadığını araştırıyoruz.”

Barselona'da 14 kişi öldü, 100'den fazla yaralıBarselona'da 14 kişi öldü, 100'den fazla yaralı