Putin'den en yaşlı muhalife sürpriz ziyaret

Rusya lideri Vladimir Putin, ‘en yaşlı muhalifi’ insan hakları savunucusu Lyudmila Alekseyeva’yı 90’ıncı yaş gününde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus kamuoyunda ses getiren ‘sürpriz’ ziyaretlerine bir yenisini ekledi. Tanınmış insan hakları savunucusu Lyudmila Alekseyeva’yı, 90’ıncı yaş gününde ziyaret eden Putin, ülkedeki insan hakları ihlalleri nedeniyle sık sık kendisine eleştirilerde bulunan Helsinki İzleme Komitesi Başkanı Alekseyeva’nın başkent Moskova’daki evine ziyarete gitti.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, elinde bir demet gül, bir şişe şampanya ve Alekseyava’nın doğduğu Kırım’a bağlı Yevpatoriya kentine ait bir gravürle kapıyı çalan Putin, ‘en yaşlı muhalifi’ ile sohbet etti, insan hakları konusunda yaptığı çalışmalar için teşekkür etti ve sağlığına kadeh kaldırdı. İkili bir süre el ele tutuşarak sohbet etti.

Alekseyeva, ziyaretinde Putin’den baskı gören insan hakları savunucuları için destek istedi. 12 yıl hapis cezası alan bir muhalifin durumunu dile getiren Alekseyeva, ‘konunun incelenmesi için’ Putin’den söz aldı. Ayrılırken de Rus liderden konuyu ‘unutmamasını’ rica etti.

Putin 'istihbaratçı' adını ilk kez açıkladı!Putin 'istihbaratçı' adını ilk kez açıkladı!