'Halep'te YPG-ÖSO arasında şiddetli çatışma'

Suriye'nin Halep vilayetinin kuzeyinden ÖSO ile YPG arasında çatışma çıktığı haberleri geliyor. İddiaya göre gerilim, ÖSO'nun ilerleme girişimi sonrası patlak verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YPG ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki gerilim bir kez daha tırmanıyor. Halep vilayetinin kuzeyinde, YPG'nin kontrolündeki stratejik Minak Hava Üssü'nün yakınlarındaki Ayn Dakna köyünde taraflar arasında çatışma çıktığı öne sürüldü. İddiaya göre çatışma, ÖSO'nun bölgede ilerleme girişimiyle patlak verdi.

İngiliz haber ajansı Reutes'a konuşan YPG sözcülerinden Rojhat Roj, "Türkler, Türklerin paralı askerleri ve bizim güçlerimiz arasında Ayn Dakna ekseninde büyük çatışmalar yaşanıyor" dedi. YPG'nin çatısı altında savaştığı Suriye Demokratik Güçleri'nden Mustafa Bali ise 'Türkiye destekli isyancılardan bazılarının öldürüldüğünü, bazılarının da esir alındığını' savundu.

Suriye'deki iç savaşı izleyen silahlı isyancılara yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de iddiaları doğruladı. Londra merkezli kuruluş, çatışmanın 'Türk tarafının ilerleme girişimi' sonucu çıktığını savundu. (Dış Haberler)