Ukrayna'da suikast ve siber saldırı

Kiev'de bir araca yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu istihbarattan Albay Şapoval dahil iki kişi yaşamını yitirdi. Ülke, ilerleyen saatlerde iki tane de siber saldırı atlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Kiev'de bomba yüklü bir aracın infilak etmesiyle aracın sürücüsü dahil iki kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden birinin, Savunma Bakanlığı istihbarat subaylarından Albay Maksim Şapoval olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanlığı  sözcüsü Şevçenko "Bu suçun bir terör eylemi olup olmadığına savcılık karar verecek" dedi. Şevçenko, daha fazla detay vermekten kaçındı. Savunma Bakanlığı da  olay hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

İlerleyen saatlerde Ukrayna'nın belli kurumlarında peşpeşe siber saldırılar yaşandı . Ukrayna Merkez Bankası birkaç özel banka ve şirketin siber saldırıya uğradığını açıkladı. Saldırıya uğrayan şirketler arasında savaş uçağı üreticisi Antonov da vardı. Aynı dakikalarda ülkenin devlete ait elektrik dağıtım kuruluşu    Ukrenergo bilgisayar sisteminin siber saldırı altında olduğunu ama bunun elektrik dağıtımında herhangi bir sıkıntı yaratmadığını açıkladı.  (Reuters)