Trump 20 yıllık 'Ramazan' geleneğini bozdu

Beyaz Saray yirmi yıllık geleneği bozarak bayram yemeğini pas geçti. Trump ve Tillerson kutlama mesajıyla yetindi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Beyaz Saray'da yirmi yıllık gelenek bozuldu. Yirmi yıldır Müslüman toplum için organize edilen bayram yemeği bu yıl yapılmadı.  Bayram yemeği için Dışişleri Bakanlığı Din ve Küresel İlişkiler Bürosu'nun bakan Rex Tillerson'a bir bayram daveti tertip edilmesi yönünde tavsiye yapılmış olmasına rağmen Tillerson'un bu uyarıyı dikkate almadığı ortaya çıktı.

BBC'nin haberine göre ABD başkanı Donald Trump daha önce seçim kampanyası sırasında ABD'deki bütün camilerin gözetlenmesi gerektiğini söyleyerek şimşekleri üstüne çekmişti. Trump bu yıl yayınladığı bayram mesajında "ABD halkı adına ben ve Melanie bugün bayramlarını kutlayan Müslümanlara en sıcak selamlarımızı yolluyoruz" dedi. Rex Tillerson ise  en iyi dileklerini paylaştığı kısa bir mesaj yayınladı.

İlk defa ABD'nin kurucularından Thomas Jefferson Tunus'lu bir temsilci için Ramazan'da bir iftar yemeği vermişti. Bu fikir ilk olarak 1996 yılında Hillary Clinton tarafından canlandırıldı. 1999 yılında ise Müslüman toplumun katıldığı katıldığı akşam yemekleri geleneksel hale getirilmişti.