'Suriyeli Kürtler ABD'ye güvenmenin bedelini ödeyecek'

ABD'nin eski Suriye büyükelçisi Robert Ford, "Washington Amerikan ordusundan, geleceğin Suriye'sinde bağımsız bir bölge olarak Batı Kürdistan'ı savunmasını istemeyecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye’deki son büyükelçisi Robert Ford, Suriyeli Kürtlerin 'ABD'ye güvenmenin bedelini' ödeyeceğini öne sürdü. Ford, ABD'nin Suriye'de bağımsız bir Suriye devletini desteklemeyeceğini söyledi.

Londra'da Arapça yayın yapan Şark ül Evsat gazetesine konuşan Ford, "Washington Amerikan ordusundan, geleceğin Suriye'sinde bağımsız bir bölge olarak Batı Kürdistan'ı savunmasını istemeyecektir" dedi.

Ford, 2012 yılında Hama'da Beşar Esad karşıtı gösterilere katılması hakkında da açıklamalar yaptı. Eski elçi, o dönem Şam yönetiminin tepkisini çeken bu adımı hakkında, "Hama'nın kuşatma altında olduğuna dair bilgi aldık ve Suriye ordusu kentin etrafını sardı. Ertesi gün düzenlenecek eylemlerde şiddetin patlak vermesinden endişeliydik. Bir perşembe günü, şiddeti hangi tarafın kışkırttığını görmek için gittim" ifadelerini kullandı.

Ancak Ford, söz konusu Hama ziyaretini gerçekleştirdiği dönemde ülkesinin Suriyelilere yanlış umut verdiğini söyledi. Ford, "2013'ün sonunda savaşın rejime ağır geleceğini, muhalefetle bir anlaşma yapmak zorunda kalacaklarını düşündüm. En büyük hatam, İran ve Hizbullah'ın destek için binlerce savaşçı göndermesini öngörememdi" diye konuştu. (Dış Haberler)

Etiketler Suriye kürtler Ford