Yunanistan NATO'ya ada veriyor

Yunanistan, Ege Denizi'nde bir adayı NATO'ya vermeye hazırlanıyor. Verilecek bu ada ABD ve NATO tarafından askeri bir üs olarak kullanılacak. Bu karar muhalefetin tepkisini çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

ATİNA - Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos 'Yunanistan- ABD' ilişkilerinde yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı. Bakan Kammenos'un yaptığı açıklamaya göre, Ege Denizi'nde NATO’ya bir ada tahsis edilecek.  Bakan, 'Ege Denizi'nde oluşturulacak yeni askeri üssün NATO’nun ve ABD'nin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacağını' açıkladı.

Ege'de bir adanın NATO'ya verilme kararına Yunanistan muhalefeti tepki gösteriyor. Yunanistan Komünist Partisi ve sol partiler bu kararla birlikte SYRIZA-Bağımsız Helenler Koalisyon Hükümeti'nin 'Radikal sol bir partiden, merkez kulvar partisi kimliğine evrildiğini' vurguluyor.

Yunanistan, ABD ve NATO'yla ilişkilerini güçlendirmek kararlar almaya başladı. Bu kararlar doğrultusunda 'Yunanistan Donanması, Girit’ten Suez Kanalı’na uzanan bir bölgede' aktif rol alacak. Yunanistan Genelkurmay Başkanı da yaptığı açılamada NATO’dan 'Doğu Akdeniz' için daha fazla yardım talep etti.