Eski Yunanistan Başbakanı Papadimosa'a saldırı

Eski Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos'a, bombalı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından tüm siyasetçilerden, gönderilen paketleri açmamaları istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Yunanistan Başbakanı Lukas Papadimos'a, başkent Atina'da bombalı saldırı düzenlendi. Aracında yerleştiren bombanın patlamasıyla Papadimos yaralandı.

Reuters'ın haberine göre, bir polis yetkilisi, bombanın Papadimos'un aracına bir zarf içinde konulduğu söyledi. Polis yetkilisi saldırıda yaralanan Lukas Papadimos ve korumalarının hastaneye kaldırıldığı aktardı.

'PAKETLERİ AÇMAYIN'

Devlet kanalı ERT'nin haberinde ise saldırıda yaralanan Papadimos ve iki korumasının hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Göğsünden ve karnından yaralanan Papadimos, ameliyata alındı.

Ayrıca, Yunan yetkililer tüm siyasetçilerden kendilerine ulaşan paketleri açmamalarını istedi.

PAPADİMOS KİMDİR?

Ekonomist olan Papadimos, 26 Ekin 1994'ten 31 Mayıs 2002 tarihine kadar, Yunanistan Merkez Bankası'nı yönetti. Avrupa Merkez Bankası'nın başkan yardımlığı görevini 31 Mayıs 2002'den 31 Mayıs 2010'a kadar yürüten Papadimos, 11 Kasım 2011-16 Mayıs 2012 tarihleri arasında Yunanistan Başbakanı olarak görev yaptı. (DIŞ HABERLER)