Erdoğan'dan Macron'a gazeteci sözü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de Macron'la buluştu. Macron, Türkiye'de tutuklu olan ve açlık grevine başlayan Fransız gazeteci Depardon'un akıbetini sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  NATO Devlet ve Hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Belçika’nın Brüksel kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Erdoğan'la Macron'un görüşmesi 45 dakika sürdü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen buluşma Wiltcher’s Steigenberger Otel’de gerçekleşti.

Sputnik'in haberine göre Macron'un, Fransız gazeteci  Mathias Depardon'un durumuna dikkat çekti. Macron'un Depardon'u sorması  üzerine Erdoğan, konuyla hızlı bir şekilde ilgileneceğini dile getirdi.

Çektiği fotoğraflar sebebiyle 8 Mayıs'ta Batman'da gözaltına alınan Fransız gazeteci  Mathias Depardon'un makinelerine de el konulduğu bildirilmişti. Depardon'un avukatı, gazetecinin geçtiğimiz hafta sonu açlık grevine başladığını açıklamıştı.

Brüksel'de  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma  Bakanı Sylvie Goulard ile tanışınca şaşkınlığını gizleyemedi. Recep Tayyip Erdoğan Silahlı kuvvetlerin başına bir bayanın gelmesi enteresan" dedi.