Başkanın adayı yok!

Fransa'da yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ne kadar güçlü bir liderlik sergileyebileceği merak konusu. Macron'un 'En Marche! (Yürüyüş) hareketi, önümüzdeki ay düzenlenecek parlamento seçimlerinde vekil sayısı kadar aday çıkarmayı başaramadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da yeni cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron'un bağımsız hareketi En Marche! (Yürüyüş), önümüzdeki ay düzenlenecek parlamento seçimlerine 'yeterli' sayıda aday gösteremedi. Macron 577 koltuklu parlamento için düzenlenecek seçimlere 450 aday çıkarabildi.

Söz konusu seçimler, bağımsız bir siyasetçi olarak reform programını hayata geçirip geçiremeyeceği tartışma konusu olan Macron'un parlamento üzerindeki gücünün belirlenmesi açısından kritik önemde görülüyor. Ancak Macron'un partisi, resmi beyanın yapılacağı perşembe gününe dek 577 aday 'bulma' vaadini yerine getiremedi.

Diğer yandan Macron, milletvekili adaylarının yarısını sivil toplum kuruluşlarından seçme ve kadın-erkek aday dengesini koruma vaatlerini yerine getirdi. (Dış Haberler)