SDG Tabka merkezini IŞİD'den aldı

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Tbaka kent merkezini IŞİD'in elinden aldığı bildirildi. Ancak kentte bulunan Suriye'nin en büyük barajı hâlâ IŞİD kontrolünde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Fırat nehri üzerinde bulunan Tabka kent merkezini IŞİD'in elinden aldığı bildiriliyor. Ancak Suriye'nin en büyük barajı olan Tabka Barajı'nın büyük kısmı hâlâ IŞİD'in kontrolünde bulunuyor.

SDG: İkinci saldırı Rakka'yı ertelerSDG: İkinci saldırı Rakka'yı erteler

IŞİD'in kontrolündeki en büyük merkezlerden olan Rakka'ya bağlı Tabka kent merkezinde kontrolü SDG ele geçirdi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ile ortak düzenlenen 'Rakka Operasyonu' kapsamında SDG, Rakka'ya ulaşan yolları kesme ve barajın stratejik önemi nedeniyle Fırat nehrinin batısına geçerek kente operasyon düzenledi. Operasyon geçtiğimiz ay Amerikan ordusunun havadan yaptığı operasyon ile başlamıştı. Gerek Rakka bölgesi gerekse Suriye için büyük stratejik önemi olan Tabka barajının da etrafı SDG güçleri tarafından çembere alınmış durumda ancak hâlâ barajın IŞİD kontrolünde olduğu bildiriliyor.

MCGURK'TEN TWEET

ABD'nin IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Twitter hesabından Tabka kent merkezi IŞİD'in elinden alınmasından sonra çekilmiş bir fotoğrafı paylaştı. Daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Kobani ziyaretinde YPG'den plaket alması nedeniyle tepki gösterdiği McGurk, "Rakka çevresini köşeye sıkıştıracak kilit destek yolunda bulunan Tabka'da IŞİD teröristlerine karşı büyük ilerleme" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rakka operasyonunun bir diğer kolu, kentin kuzeyinde devam etmekte. YPG'nin siyasi kanadı olan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, TSK ile YPG arasında sınır bölgelerinde yaşanan çatışma sonrasında Cumartesi günü yaptığı açıklamada TSK ile çatışmaların devam etmesi durumunda Rakka operasyonundaki güçlerini kuzeye çekme kararı alabileceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)

SDG, Tabka'da eski kenti de aldıSDG, Tabka'da eski kenti de aldı

Etiketler Rakka SDG tabka