'Erdoğan destekçileri Avrupa'yı terk etsin'

Avustarya'da sağcı FPÖ partisinin lideri Strache, "Avrupa'da yaşayan Erdoğan yanlısı Türkler, acı çekmemek için ülkelerine dönsünler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) lideri Heinz-Christian Strache, Avrupa'da yaşayan Türkiyelilerin ülkelerine dönmesini istedi.

Avusturya'da yayın yapan internet sitesi Krone'un haberine göre göçmen karşıtı söylemleriyle ön plana çıkan FPÖ lideri Heinz-Christian Strache, Facebook hesabından açık mektup yayınladı. Strache, Avrupa''da yaşayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren Türkiyelilerin ülkeyi terk etmesini istedi.

'EN SON İSTEDİĞİM ŞEY'

Strache, "Avusturya ve Avrupa'da yaşayan Türkleri Avrupa’da kalarak acı çekmemek için ülkelerinde geri dönmeli" dedi. Sağcı lider şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Erdoğan destekçileri, uzun zamandan beri endişe ve anlayışla, sizlerin ne kadar anlaşılmaz ve mutsuz hissettiğinize şahit olduktan sonra, sizin burada kalmanızı istemenin boşa olduğu görüşüne sahibim. Sizin ve ailenizin burada acı çekmesi, istediğim en son şey.”

Strache, 2016 yılındaki seçimde cumhurbaşkanı adayı olarak son tura kalan ancak seçimi Yeşiller Partisi'nin adayı Alexander Van der Bellen'in karşısında yarışı kaybetmişti.