YouTube'un LGBTİ kararı!

YouTube LGBTİ bireylerin videolarına uyguladığı kısıtlamayı kaldırdı. YouTube’un Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Johanna Wright konuyla ilgili açıklamasında, ""Sistemlerimizi daha doğru hale getirmeye devam etmeyi ve genel kısıtlı modda zamanla daha iyi bir deneyim yaşatacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- YouTube’un Ürün Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Johanna Wright, cuma günü yaptığı bir açıklama ile, "Mühendislerimiz potansiyel olarak 'uygunsuz içeriği' gizlemek için tasarlanmış, isteğe bağlı bir video filtreleme özelliği olan 'Sınırlı Mod' sorununu düzeltti" dedi.

Gmag'in haberine göre, YouTube’da artık yaklaşık 12 milyon LGBTİ içeriğine sahip video 'Sınırlı Mod' engeline takılmadan izlenebilecek. Bu açıklamanın ardından The Daily Beast, geçen ay YouTube’u kısıtlı kullanım modunda kullanırken gizlenen bazı videolar üzerinde bir kontrol gerçekleştirdi.

Tean ve Sara’nın “U-Turn” müzik videosu ve bir transseksüel genç hakkında olan ABC haber videosu gibi LGBT içerikli videolar artık Sınırlı Mod’da erişilebilir durumdaydı. Fakat transseksüel çocuklar hakkında olan bir belgesel hala gizli durumda ve izlenemiyordu.

Bunun üzerine Wright, "Sistemlerimizi daha doğru hale getirmeye devam etmeyi ve genel kısıtlı modda zamanla daha iyi bir deneyim yaşatacağımıza söz veriyoruz" dedi.