Yunanistan'ın gözü İskeçe soruşturmasında

İskeçe'de bir camide bulunan silahlar Atina'nın yeni gündemi oldu. Krizin Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir gerginliğe yol açmasından endişe ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskeçe’de bir camide ve bir caminin imamının evinde bulunan silahlar Yunanistan’ın ana gündem maddesine dönüştü. Konuyu yakından takip eden Yunanistan hükümeti, İskeçe’deki yeni vukuatın halihazırda oldukça gergin bir istikamette seyrini sürdüren Türk-Yunan ilişkilerini olumsuz yönde etkilemesinden çekiniyor.

GÖZALTINDAKİ İMAM ANKARA'YLA YOĞUN İLİŞKİ İÇİNDE

İskeçe’de polis ve güvenlik birimlerinin konu ile ilgili araştırmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Topirou Belediyesi'ne bağlı İliopetra köyünde göz altına alınan Sabri Emin Kehaya isimli imamın polisteki sorgusunun tamamlanmasından sonra ilgili dosya savcılığa gönderildi.

Yunanistan’ın güvenlik birimlerine göre imam Kehaya resmi birimlerce tanınmayan ve Ankara ile temasları bulunan Türk Azınlığı Danışma Kurulu ile yakın ilişkiler içerisinde olan bir şahıs. Bu da Atina’yı kaygılandıran bir konu.

Efimerida ton Sintakton gazetesi imam Kehaya’nın geçtiğimiz dönemde Batı Trakya’da faaliyet gösteren Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi’nin etkinliğine katılmış olduğu bilgisini okuyucuları ile paylaştı. Yunanistan’daki birçok siyasi çevreye göre bu parti Ankara’nın talimatı ile kuruldu.

Bu arada İskeçe’deki araştırmalar çerçevesinde camide ve imamın evinde bulunan ve alıkonulan 3 silah ile 30 kurşun ve bir susturucu mekanizması Atina’ya gönderildi. Polis laboratuvarında bu mühimmat incelemeye alınacak. Aynı saatlerde, imam Kehaya’nın savcı karşısına çıkması beklenmekte.

Gelişmelerle ilgili Başbakan Aleksis Çipras ve hükümet yetkilileri sürekli bilgilendirilirken İskeçe’deki yeni gelişmeler Yunanistan medyasının da yoğun ilgisini çekiyor. Yunanistan Devlet Televizyonu ERT, Gülen Hareketine bağlı unsurların son günlerde dikkatleri Batı Trakya’ya çektiği bilgisini paylaşıyor.