'IŞİD Tabka Barajı'nda SDG'yi hedef aldı'

Suriye'nin Rakka vilayetinde IŞİD'le çatışmalar sürüyor. Örgüt, Tabka Barajı'nın içinde SDG'yi hedef aldı; barajı onarmaya çalışan mühendisler tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rakka'ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Tabka çevresinde IŞİD ile Suriye Demokratik Güçleri arasındaki çatışmalar şiddetlendi. Tabka Barajı'nın güneyini hâlâ kontrol eden IŞİD'in buradan SDG kontrolündeki bölümlere ateş açtığı belirtiliyor. Barajın yıkılıp insani bir felakete yol açmaması için çalışan mühendisler de IŞİD ateşi nedeniyle tahliye edildi.

Reuters'a konuşan bir kaynak, IŞİD'in ateş açması sonucu barajda en az iki patlama meydana geldiğini, kimsenin yaralanmadığını anlattı. Kaynak, barajın taşmaması için kanallar açmaya çalışan mühendislerin tahliye edildiğini de aktardı.

ABD liderliğindeki koalisyonun geçen hafta Tabka bölgesine paraşütle indirdiği bir grup YPG'li, stratejik Tabka bölgesindeki hava üssünü IŞİD'den geri almıştı. Suriye'nin en büyük barajı olan Tabka Barajı'nı geri alma operasyonuysa, çökme tehlikesi karşısında Şam yönetiminin de talebi üzerine askıya alınmıştı. IŞİD barajın güneyini hâlâ kontrol ederken, SDG'nin geri aldığı bölgelerde mühendislerin çalışmasına izin verilmişti. (Dış Haberler)

Etiketler IŞİD Rakka YPG SDG tabka