'Ak Partili Babuşçu istenmeyen kişi ilan edildi'

AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu'nun Bulgaristan'da 'istenmeyen kişi' ilan edildiği öne sürüldü. Bulgar medyası, Babuşçu'nun DOST partisinin seçim etkinliklerine katıldığı için böyle bir karar alındığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bulgaristan'la Türkiye arasındaki seçim gerginliği sürerken, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu ile Türkiye'nin Sofya elçiliğinde görevli din ateşesi Ulvi Ata'nın Sofya tarafından 'istenmeyen kişi' ilan edildiği öne sürüldü. Bulgar medyasına göre gerekçe, Babuşçu'nun AK Parti'ye yakın DOST partisinin seçim etkinliklerine katılması.

Bulgaristan, Türkiye hükümetinin DOST partisi lehine seçimlere müdahale ettiği gerekçesiyle Ankara Büyükelçisi'ni geri çekmişti. Son olarak da Bulgaristan'da oy verme hakkı olan Türkiyeli seçmenlerin sınırı geçmesi engellenmişti. Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı da geçen hafta, Bulgaristan’ın Şumnu kentinde gözaltına alınarak 'ulusal güvenliği tehdit' ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilmişti.

Şumnu'yla aynı gün, iki kişinin daha istenmeyen yabancı ilan edildiği belirtilmişti. İşte o kişilerin, Babuşçu ve Ata olduğu iddia edildi. Buna göre, Babuşçu ve Ata 'istenmeyen yabancılar' listesine alınarak, Bulgaristan'a girişleri yasaklandı. Bulgaristan'ın '24rodopi' haber internet sitesi, Aziz Babuşçu'nun fotoğraflarına yer vererek, Lütfi Mestan'ın genel başkanı olduğu DOST partisinin seçim etkinliklerine katıldığını öne sürdü.

Babuşçu ve Ulvi Ata'nın yasak kararı alındığında Türkiye'de olması nedeniyle 'istenmeyen yabancılar listesi'ne alınarak Bulgaristan'a girişlerinin yasaklandığı belirtildi. Ayrıca Bulgaristan'ın geçici hükümeti, dün de iki Türk hakkında daha Bulgaristan'a giriş yasağı getirdi. Ancak Bulgaristan İçişleri Bakanlığı yasak konulanların isimlerini açıklamadı. (DHA)

Erdoğan'dan Bulgaristan'a yanıt: Buna hakkımız varErdoğan'dan Bulgaristan'a yanıt: Buna hakkımız var

Bulgaristan, Türk gazetecileri ülkeye sokmadıBulgaristan, Türk gazetecileri ülkeye sokmadı

Bulgaristan'dan acil Türkiye toplantısıBulgaristan'dan acil Türkiye toplantısı

Bulgaristan: Türkiye'ye karşı önlem alıyoruzBulgaristan: Türkiye'ye karşı önlem alıyoruz