FBI, Trump-Rusya bağlantısını soruşturuyor

FBI Direktörü James B. Comey, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasını yürüten kişilerin Rusya ile bağlantılı olabileceği iddiası üzerine soruşturma açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James B. Comey, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya arasında ilişki olduğu iddiasının soruşturulduğunu açıkladı. FBI Direktörü Comey, Trump'ın eski ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisini dinlettirdiğine ilişkin ellerinde hiçbir bulgu olmadığını söyledi.

FBI Direktörü Comey ve Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Mike Rogers, ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde ifade verdi. Comey, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale etme çabalarına ilişkin soruşturma yürütüldüğünü doğruladı. Comey, Trump'ın seçim kampanyası görevlileri ve Rusya arasında var olduğu öne sürülen soruşturmanın da dosyada olduğunu söyledi. Comey soruşturmada, kampanya ve Rusya arasında herhangi bir işbirliği olup olmadığını ve herhangi bir suç işlenip işlenmediğini araştırdıklarını ifade etti.

'OBAMA UYARILARIMIZI GÖRMEZDEN GELDİ'

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Nunes de, Rusya'nın ABD seçimlerinde veritabanlarına saldırı düzenlediğinin bilindiğini belirtti.

Bunun komite için bir sürpriz olmadığını, yıllardır Rusya'nın saldırılarını yakından izlediklerini belirten Nunes, "Konuyu birçok kez Obama yönetimine ilettik. Ancak Obama yönetimi, tüm kanıtlara karşı, komite kararı olan Putin'le olan ilişkileri 'sıfırlayabileceğimiz' uyarılarını görmezden geldi" diye konuştu.

'RUSLAR DEMOKRASİMİZİ MÜDAHALE ETTİ'

Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Mike Rogers, İngiliz istihbaratından Trump hakkında casusluk faaliyetleri yürütmesini istediğine yönelik iddiaları yalanladı.

Demokrat Partili California Temsilciler Meclisi Üyesi Adam B. Schiff ise, "Önemli olan ne? Ruslar demokrasimize başarılı bir şekilde müdahale ettiler, ABD vatandaşlarının onlara yardımının olup olmadığını henüz bilmiyoruz Trump'ın kampanya görevlilerinin birçoğunun Rusya ile bağları var. Trump kampanyasında Rusları desteklemek ya da yatıştırmak yalnızca ciddi bir suç değil, aynı zamanda demokrasi tarihimizdeki en şok edici ihanetlerinden birini gösterir' dedi. (DHA)