Etna Yanardağı patladı!

Sicilya bölgesinde bulunan Etna Yanardağı’nda patlama oldu. Patlamada 10 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya’nın güneyindeki Sicilya bölgesinde bulunan Etna Yanardağı’nda patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, patlamada en az 10 kişi yaralandı.

İtalyan basını patlamanın, 3 bin 350 metre yüksekliğindeki Etna’nın 2 bin 700’üncü metresindeki bir kraterde meydana geldiğini duyurdu.Patlamanın ardından etrafa yayılan lavlar ve kaya parçaları nedeniyle 10 kişi yaralandı. Yaralalılar arasında, durumu ağır kimsenin bulunmadığı belirtildi.

Yanık ve kesikleri olan yaralılar, bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı.

BBC EKİBİ VE TURİSTLER TAHLİYE EDİLDİ

Patlama anında İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin bir ekibi ve turistler de orada bulunuyordu.

Patlama sırasında kamerayla çekim yapmakta olan BBC muhabiri Rebecca Morelle, sosyal medya hesabından paylaşımlarda iyi olduklarını söyledi. Morelle, patlamanın büyük korkuya yol açtığını belirtti. Morelle, kurtarma ekiplerinin yardımıyla dağda bulunan turistlerin hızlı bir şekilde bölgeden tahliye edildiğini de aktardı.

Volkanolog Stefano Branca da, patlamaya, dağdaki karların hızlı eriyişinin neden olduğunu söyledi. Branca patlamanın, 30 yıllık kariyerindeki en tehlikeli kaza olduğunu kaydetti.

YERLEŞİM YERLERİ TEHLİKEDE DEĞİL

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü, Etna ve civarında turuncu alarm verdi. Yetkililer, yaşanan patlama nedeniyle dağın yakınındaki yerleşim yerlerinin risk altında olmadığını açıkladı.

Öte yandan, kraterdeki püskürmenin halen sürmekte olduğu ve bu nedenle çevrede irili ufaklı sismik hareketler kaydedildiği de bildirildi.

Şubat ayında da püskürmelerin yaşandığı Etna, iki gün önce lav ve kül püskürtmeye başlamıştı.

Etna Yanardağı’nda 1979 yılında meydana gelen bir patlamada ise 9 turist hayatını kaybetmiş, 23 kişi yaralanmıştı. (DHA)