Türk ve Barzani görüştü: İsteğimiz barışın devamı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Ahmet Türk ile görüştü. Görüşmede tutuklu milletvekilleri ve barış süreci görüşüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, KHK ile görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ile bir araya geldi.

'HALKLARIN GELECEĞİ İÇİN İYİ DEĞİL'

Görüşme sonrasında Türk, “Başkan Barzani, Kürtler için çok önemli bir aktör, savaşın son bulması ve barışın gelmesi için rolünü yerine getirmesini istiyoruz" sözleri ile görüşmedeki taleplerini ifade etti.

Sırrı Sakık, Barzani görüşmesini anlattıSırrı Sakık, Barzani görüşmesini anlattı

Tutuklu milletvekilleri ve belediye başkanları gündemini vurgulayan Türk, "Bizim isteğimiz Barış için yeni adımların atılması. Parlamenterlerimiz ve birçok şehirdeki belediye başkanlarımız bugün zindanlarda. Bugün yürütülen bu siyaset Kürt ve Türk halkının geleceği için iyi değil. Bizim isteğimiz siyasette diyalog ve barışın devam etmesidir." dedi.

ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Dün özel uçakla saat 15.30'da İstanbul'a gelen Barzani'yi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı. Kısa bir süre burada dinlenen Barzani daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere havalimanından ayrıldı. (DIŞ HABERLER)

'Barzani'nin ziyareti önemli bir işaret''Barzani'nin ziyareti önemli bir işaret'

Erdoğan İstanbul'da Barzani'yle görüştüErdoğan İstanbul'da Barzani'yle görüştü