Bin Ladin'in damadı Türkiye sınırında öldürüldü

El Kaide'nin iki numaralı ismi Ebu Kayr el Masri, İdlib'de Amerikan insansız hava aracıyla öldürüldü. El Masri'nin öldürülmesi, El Kaide'ye ağır darbe olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - El Kaide'nin kurucusu Usame bin Ladin'in damadı ve örgütün iki numarası Ebu Kayr el Masri Suriye'nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde öldürüldü. El Masri'nin ABD'ye ait bir insansız hava aracının saldırısıyla öldürüldüğü belirtiliyor. Suriye'de cihatçıların el Kaide öncülüğünde oluşturduğu Tahrir el Şam örgütünden yapılan açıklamada El Masri'nin 'Haçlı koalisyonunun bir baskınıyla öldürüldüğü' belirtildi. Masri'nin İdlib'de aracının hedef alındığı belirtiliyor.

Pentagon da insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıyı doğruladı. Hava saldırısının, İdlib'in kırsalındaki el Mastume'deki bir askeri üssün yakınlarında düzenlendiği sanılıyor.

El Kaide lideri Eyman el Zavahiri'ye yakınlığıyla bilinen ve örgütün iki numarası olan Masri'nin öldürülmesi, El Kaide'ye vurulan ağır bir darbe olarak nitelendi. Masri Afganistan'da Bin Ladin'le birlikte savaşmış, 10 yıldan uzun süre İran'da gözaltında tutulmuştu. 2015'te, Yemen'de kaçırılan bir İranlı diplomatla takas anlaşması karşılığı serbest bırakılmıştı. (Dış Haberler)