Aliyeva: Cumhurbaşkanlığını düşünmüyorum

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yarcımcısı olarak atadığı Mehriban Aliyeva, cumhurbaşkanlığını düşünmediğini söyledi. Aliyeva, önceliği az gelirli vatandaşlara verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yardımcısı olarak atadığı Mihriban Aliyeva, cumhurbaşkanlığı makamını düşünmediğini açıkladı. Rus televizyonuna konuşan Aliyeva konuyla ilgili sözlerini şöyle ifade etti: "Bu konuyu (Cumhurbaşkanlık makamını) düşünmedim ve düşünmüyorum. Azerbaycan'ın ve halkının çıkarlarını koruyacağım. Bu da Azerbaycan halkı için en güzel iş. Dolayısıyla bugün durum böyle. Gelecekte ne olacak diye tahminde bulunmak ise kesinlikle verimsiz bir meşguliyet."

'İNSAN ÜLKESİNE MUHALİF OLMAMALI'

Sputnik'in haberine göre  siyasetin sadece erkeklerin işi olmadığını söyleyen Mihriban Aliyeva ülkedeki muhalefetin eleştiri yapma şeklini eleştirerek, "Ben sağlıklı, yapıcı eleştirileri dinlemeye hazırım. İktidara muhalif olabilirsin, fakat kendi ülkene muhalif olmamak lazım. En korkunç olanı da budur" dedi.

Aliyeva, ülkesinde başlıca olarak sosyal sorunların çözümü için uğraşacağını vurgulayarak, "Öncelikle, az gelirli vatandaşların sorunları. Devlet görevinde çalışırken insanlığı korumak lazım. En korkunç olanı ise vurdumduymazlık ve ilgisizlik" dedi. Bazı eski Sovyet cumhuriyetlerinde Rus diline az ilginin gösterildiğini eleştiren Aliyeva şöyle dedi: "Biz ailede hem Rusça hem de Azerice konuşuyoruz. Her iki dili kullanıyoruz. Bu ülkemizin zenginliklerinden biri. Ne yazık ki bir çok eski Sovyet cumhuriyetlerinde durum tamamen farklı. Tuhaf olanı da şudur ki bazı ülkelerin yönetimi bunun kötü bir eğilim olduğunu anlamıyor."