Hitler'in satılan telefonu 'sahte' iddiası

Açık arttırma ile ABD'de satılan ve Adolf Hitler'e ait olduğu söylenen telefon hakkında 'sahte' olduğu iddia edildi. Frankfurt İletişim Müzesi başkanı Frank Gnegel, ahizenin İngiliz üretimi olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz hafta 240 bin dolara satılan ve Nazi Almanya'sı lideri Adolf Hitler'e ait olduğu söylenen telefonun 'sahte' olduğu iddia edildi. Açıklama Frankfurt İletişim Müzesi başkanı Frank Gnegel tarafından yapıldı.

İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet askerlerinin Berlin'e girmesinden sonra ele geçirilen telefon, İngiliz Tuğgeneral Ralph Rayner'a teslim edildiği ve oğlu tarafından satışa çıkarıldığı biliniyordu. Ancak ABD'de bulunan Alexander Tarihi Eser Müzayede Evi'nde satılan telefon Alman yetkililerce 'açıkça sahte' denildi.

Generalin oğlu Hitler'in telefonunu sattıGeneralin oğlu Hitler'in telefonunu sattı

'HİTLER'E EN KALİTELİ ŞEYLER VERİLİRDİ'

Orijinal rengi siyah olan ancak kırmızıya boyanan telefon hakkında Frankfurter Allgemeine gazetesine konuşan Gnegel, "Gerçek telefon Siemens & Halske tarafından üretildi ancak söz konusu telefonun ahizesi İngiltere üretimi. Normalde böyle bir şeye rastlanmaz" diyerek telefonunun sonralarda İngiltere'de taklit edilmiş olabileceğini savundu.

Telefonun kırmızıya boyanmış oluşunu başka bir 'ipucu' olarak değerlendiren Gnegel, " Siemens boyalı plastikten profesyonelce üretim yapardı. Hitler'e yapılan her ürün de kalite olurdu. Bu nedenle yüksek neden uyduruk boyalı bir ürün Hitler'e verilsin' dedi. (DIŞ HABERLER)