'Sevdiği' medya bile Trump'a isyan etti!

Amerikan medyasını 'halkın düşmanı' diye niteleyerek bir demokrasi ve ifade özgürlüğü tartışması başlatan Trump'a, 'sevdiği' Fox News kanalından da tepki var: Başkan önemli bir çizgiyi aştı, yaptığı çok tehlikeli!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ana akım Amerikan medyasını yalan haber yapmakla suçlayıp 'halkın düşmanı' diye niteleyen ABD Başkanı Donald Trump'a, siyaseten aynı tarafta yer aldığı muhafazakâr Fox News kanalından da tepki geldi. Kanalın haber sunucularından Chris Wallace ABD Başkanı'na "Bize ne yapacağımızı söyleme hakkınız yok" diye çıkıştı.

Görevi devralmasından bu yana kendi yönetiminden sızan bilgiler nedeniyle yayınlanan Rusya haberleri ve tartışmalı göçmen politikası nedeniyle medyayla yıldızı barışmayan Trump, ana akım haber kanallarına ağır eleştiriler yöneltiyor. Trump Twitter'da, ülkenin en önde gelen basın kuruluşlarını arka arkaya sıralayarak, "YALAN HABER medyası (başarısız New York Times, NBC News, ABC, CBS, CNN), benim değil, Amerikan halkının düşmanı" mesajını yazmıştı.

ABD medyayı 'düşman' ilan ettiği için demokrasiyi ve ifade özgürlüğünü ihlal etmekle suçlanırken, önceki gün Florida'da bir çıkış daha yaparak "Medya halka yalan söylediğinde, bunun onların yanına kâr kalmasına izin vermeyeceğim" demişti.

'KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞTI'

Trump'ın bu açıklamalarına, seçmen kitlesinin ve kendisinin de izlediği bilinen Fox News kanalının sunucusu Wallace'tan tepki geldi. Wallace, "Bakın biz koca insanlarız. Başkanları eleştiririz. Onlar da bizi eleştirebilir. Fakat başkan 'yalan haber medyası benim değil halkın düşmanı' dediğinde, önemli bir çizgiyi aşıyor" dedi.

Wallace, diğer başkanların da zaman zaman medyayı eleştirdiğini hatırlatsa da, şu tespiti yaptı: "Tanrı biliyor, Barack Obama Fox News kanalını eleştirirdi. Eğer Donald Trump New York Times'ı eleştirmek istiyorsa, bunda bir sorun yok. Fakat bizim Amerikan halkının düşmanı olduğumuzu söylemek başka bir şey." 

'ÇOK TEHLİKELİ'

Muhafazakâr gazeteci, Trump seçmenlerini de 'otomatik destek'lerini sorgulamaya çağırdı: "Çok sayıda Fox News izleyicisinin refleks olarak bu konuda Trump'ın tarafını tutacağını biliyorum. Fakat eğer sevdiğiniz bir başkan medyanın halkın düşmanı olduğundan söz etmeye başlarsa, sevmediğiniz bir başkan da aynısını yapabilir. Ve bu çok tehlikeli." (Dış Haberler)