Rusya ile S-400 pazarlığı

Rusya ile Türkiye'nin S-400 füzelerinin alımı hakkında görüştüğü söylendi. Rusya devlet şirketi Rostec CEO'su Sergey Çemezov, "Müzakereler sürmekte, konunun finansal aşaması tartışılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya devlet şirketi Rostec tarafından yapılan açıklamada Türkiye ile S-400 füze sistemleri satışı için görüşmeler yaptıkları yer aldı. Şirketin CEO'su Sergey Çemezov, "Müzakereler sürmekte, konunun finansal aşaması tartışılıyor" dedi.

Sputnik'in haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen askeri fuarda konuşan Çemezov, iki ülkenin füze sistemleri konusunda görüştüğünü söyledi. S-400 füzelerinin, hava saldırılara ve diğer füzelere karşı kullanılan bir savunma sistemi olduğu ve 400 kilometreye kadar çıkan menzili bulunduğu açıklanıyor.

DAHA ÖNCE DE GÖRÜŞÜLDÜ

Uçak krizi sonrasında iki ülke arasındaki buzların erimesiyle beraber Savunma Bakanı Fikri Işık, S-400 füzeleri talebi hakkında açıklama yaptı.  "Bu tek boyutlu sürdürülmüyor. Sadece Rusya ile S-400 için görüşmüyoruz, bunun dışında bu konuda elinde sistem olan diğer ülkelerle de görüşmeler yapılıyor. Rusya’nın şu andaki tavrı olumlu" dedi.

Daha önce Türkiye'nin Çin ile yaptığı benzer görüşmelerde NATO tepki gösterdi. Bu görüşmelere NATO'nun ne tepki vereceği merak konusu. (DIŞ HABERLER)