İran: Türkiye kendine baksın

Tahran, "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na tepki gösterdi: Başka ülkelere karışanlar, başkalarını suçlayarak sorumluluktan kaçamaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İran'ı mezhepçilikle suçladığı sözlerine Tahran yönetiminden sert tepki geldi. İran Dışişleri, Çavuşoğlu'nun sözleri için 'yapıcılıktan uzak' açıklaması yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, 'Ortadoğu'daki istikrarsızlık ve güvensizlikten Türkiye ve bazı başka hayal gören ülkelerin sorumlu olduğunu' savundu. Kasımi, "Başka ülkelere karışan, yasadışı ve gayrımeşru adımlar atan, terör örgütlerini destekleyen, kan dökülmesine yol açan, gerilimlerin tırmanmasına ve bölgede istikrarsızlığa yol açanlar, başkalarını suçlayarak bu adımlarının sorumluluğundan kaçamaz" dedi.

Press TV'nin haberine göre, Kasımi, "İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgesel politikası her zaman bütün ülkelerin ve komşuların istikrarını ve güvenliğini korumak yönündedir" diye konuştu.

Çavuşoğlu Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, 'İran'ın bazı eylemlerinin bölgedeki istikrarın altını oyduğunu' savunarak, "İran Suriye ve Irak'ı Şii yapmak istiyor" demişti. Çavuşoğlu, İran'ın bölgenin istikrarı ve güvenliği için bu tür eylemlerini sonlandırması konusunda çağrıda bulunduklarını ifade etmişti. (Dış Haberler)