Tahran'da iş merkezi çöktü: Çok sayıda ölü

Tahran'da bir binada çıkan yangın sonrasında çökme meydana geldi. Yangına müdahale etmekte olan 37 itfaiyeci enkaz altında kalırken 30'unun hayatını kaybettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'ın başkenti Tahran'da iş yeri olarak kullanılan 15 katlı eski bir binada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken bina çöktü.

50 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA

Sabah mesainin başladığı saatlerinde çıkan yangın, itfaiyenin 4 saat süren çalışmasıyla söndürülmeye çalışılırken bina itfaiye ekiplerin üzerine çöktü.

Tahran'da Türk büyükelçiliği boşaltıldıTahran'da Türk büyükelçiliği boşaltıldı

İran devlet televizyonu ilk belirlemelere göre en az 37 itfaiye ekibinin enkaz altında kaldığı ve 30'unun hayatını kaybettiğini duyurdu. Enkaz altında toplam 50 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Binanın dikey şekilde çökmesi, diğer binaların hasar almasını engellemiş oldu. Binlerce kişinin çalıştığı binanın yangının başlamasıyla boşaltılması, olası büyük felaketlerin önüne geçti.

TAHRAN'IN EN ESKİ BİNALARINDAN

Tahran'ın en kalabalık yerlerinden Firdevsi ve Cumhuriyet caddeleri kavşağında yer alan binada, ağırlıklı olarak giyim üzerinde çalışan atölye ve toptancılar bulunuyordu.

Tahran'ın en eski çok katlı binalarından biri olan Plasko binası, 1964 yılında yapılmıştı. Yangının neden çıktığı bilinmezken, olay yerindeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

TÜRKİYE ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE ÖNLEM

Yarı resmi Fars haber ajansı da polisin, yanan binanın yakınlarında bulunan Türk ve İngiliz büyükelçiliklerinin etrafında güvenlik çemberi oluşturduğunu bildirdi. DHA'nın haberine göre Türk büyükelçiliği tedbir amaçlı boşaltıldığı bilgisi verildi. (DIŞ HABERLER)

Tahran'da Türk büyükelçiliği boşaltıldıTahran'da Türk büyükelçiliği boşaltıldı