'Kamusal seks hizmeti' teklifi siyaseti karıştırdı

Almanya'da Yeşiller Partisi'nin engelliler için 'kamusal seks hizmeti' teklifi siyaseti karıştırdı. Teklife parti içinden de tepki var...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın üçüncü büyük partisi Yeşiller'in sözcüsü Elisabeth Scharfenberg, bakımevlerindeki engelli ve yaşlıları devletin seks işçisi sağlamasını önerdi. Scharfenberg'in önerisi kendi partisi ve Sosyal Demokrat Parti'den tepki aldı.

Alman gazetesi Welt am Sontag'a konuşan sözcü, "Cinsel yardımı fonlamak benim için makul. Yerel yetkililer uygun seçenekleri tavsiye edebilir ve bağışta bulunabilir" dedi. Bu hizmeti devletin sağlaması gerekliliğini savunan Scharfenberg'e göre bakımevlerinde kalan vatandaşlar diğer yollarla cinsel açıdan tatmin olamadıklarını bir tıbbi doküman ile kanıtlamalı ve ekonomik olarak seks işçisine ödenen parayı karşılayamadıklarını belirtmeli.

Benzer bir uygulama Hollanda'da uzun bir zamandır yasal. Hollanda'da seks işçileri, engelli yurttaşlara 'cinsel destek' sağlıyor.

SPD: ÖNERİ SAÇMA 

Almanya'da tartışma konusu olan öneri, Yeşiller'in belediye başkanlarından Boris Palmer tarafından tepki aldı. Palmer, önerinin partilerinin itibarını zedelemesinden şikayetçi. Palmer Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Neden bu tarz maceralar hep seçim döneminde yapılıyor?" ifadelerini kullandı.

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Karl Lauterbach, cinsel desteğin tıbbi bir ihtiyaç olmadığı bu nedenle önerinin 'saçma' olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)