Çocuğunu camiye göndermeyen aileye para cezası

Lise cami gezisi organize etti. Ancak öğrencilerden birinin ailesi çocuğunu göndermedi. Aileye para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletindeki bir lisede düzenlenen cami gezisine 'ideolojik sebeplerden' dolayı 13 yaşındaki çocuğunu göndermeyen aileye para ceza verilmesi kararlaştırıldı. Anne ve babaya verilen 150'şer Euro'luk cezanın gerekçesi çocuklarının dersini aksatmaları.

Sputnik'in haberine göre Rendsburg kentinde bulunan Kronwerk Lisesi bir cami gezisi organize etti. Ancak öğrencilerden birinin ailesi, çocuğunun camiye gitmesine izin vermedi. Lisenin durumu bölge yönetimine bildirmesinin ardından da ebeveynlere 150’şer euro ceza kesildi. Aile ise cezayı ödemeyi reddetti.

AİLENİN AVUKATI: ABES

Ailenin avukatı Alexander Heumann, "Müvekkillerimin temize çıkması veya cezanın iptal edilmesi için ısrar ediyorum. Bir camiye geziye gitmek, derse katılmak gibi görülmemeli, bu çok abes. Çocukların cezai tehditlerle camiye gitmek zorunda bırakılmasını adil görmüyorum" dedi. Heumann ayrıca cami gezisinin ders olarak görülmemesi gerektiğini de vurguladı.

'GEZİ KÜLTÜREL UFKU AÇMAK İÇİNDİ'

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Tomas Schunk da, "Bu gezi din dersi değil, coğrafya dersi çerçevesinde düzenlendi. Hiçbir dini faaliyet yapılmayacaktı, yalnızca çocukların kültürel anlamda ufuklarını açma amacı taşıyordu" dedi. (HABER MERKEZİ)