Suriye'den Türkiye tepkisi: Karşı koyacağız

Suriye Ordusu, Türkiye'nin faaliyetlerini 'işgal' olarak gördüğünü belirterek, 'uygun gördüğü' yöntemlerle karşı koyacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı, Türkiye'nin Fırat Kalkanı harekatı adıyla Suriye'de ÖSO güçleriyle yürüttüğü operasyonlara ve YPG'ye yönelik hava saldırılarına tepki gösterdi. Türkiye'nin Suriye'deki bombardımanlarını artırdığı ifade edildi.

Suriye Ordusu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Erdoğan rejimi' olarak nitelendirilen Türkiye'ye Suriye'deki gruplara silah ve para desteği vermek ve sınırdan geçiş serbestisi sağlamak suçlaması yöneltildi. Rejim güçlerinin Halep'te ilerlemeler sağlamasının 'Erdoğan'ın Turani hayalerini yıktığı' kaydedilen açıklamada, bunun üzerine Türkiye'nin Halep civarında bir dizi köy ve beldeyi havadan ve karadan hedef aldığı ve sivillerin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Suriye Haber Ajansı Sana'da yer alan habere göre, Suriye'nin toprak bütünlüğünün hedef alındığını belirten Suriye Ordusu, "Hangi gerekçe altında olursa olsun Türk ordusunun Suriye topraklarında bulunması kesinlikle kabul edilemez. Suriye, işgal niteliğinde sayılan bu güçlere karşı uygun gördüğü tüm vesilelerle karşı koyacak" açıklamasında bulundu.

(HABER MERKEZİ)