Geleceğin Mozart'ı Suriyeli mülteci Tarabulsi

Suriye'de yaşayan bir işadamının yardımıyla Almanya'ya getirilen 12 yaşındaki Neil Tarabulsi'den Almanya 'harika çocuk' diye bahsediyor. Münih'de 'Üstün Yetenekliler Gençlik Akademisi' kaydı yapılan Tarabulsi büyük bir yetenek olma yolunda hızla ilerliyor.

Google Haberlere Abone ol

Nursen Güngör [email protected]

DUVAR - Neil Tarabulsi 12 yaşında Suriyeli mülteci bir çocuk. Tıpkı yaşıtları gibi o da savaşın zulmünden kaçmış. Fakat onun hikâyesi diğerlerinden farklı. Neil, çok küçük yaşlardan itibaren Youtube'da klasik müzik eserlerini dinlemeye ve hayranı olduğu Rus piyanist Jewgeni Igorewitsch Kissin eserlerini kendi plastik piyanosuyla çalmaya başlamış bir çocuk. "Kissin'nin ellerine bakıyor, o ne yapıyorsa aynısını yapmaya çalışıyordum" diye anlatıyor küçük Neil müziğe olan tutkusunu.

Yeteneği kısa zaman içinde farkedilen Neil, Suriye'de yaşayan bir işadamı yardımıyla Almanya'ya getirilir. Münih'de 'Üstün Yetenekliler Gençlik Akademisi' adlı bir müzik okuluna kaydı yapılır. Okulun müzik profesörleri Neil'in çok yetenekli bir çocuk olduğuna dikkat çekerken, onun inanılmaz derecede gelişmiş bir müzik anlayışına sahip olduğunun altını çiziyorlar.

neil3

Henüz çok iyi Almanca konuşamamasına rağmen derslerinde oldukça başarılı olduğunu söylüyor öğretmenleri. Almanya BRD kanalının 'Capriciço' adlı programında 'harika çocuk' olarak tanıtılan Neil Tarabulsi geleceğin Mozart ve Beethoven'ı olma yolunda hızla ilerliyor.

Neil savaştan kaçabilmiş genç bir yetenek olarak, insanlığa ses oluyor, tıpkı onun gibi olup bu şansı yakalayamamış nice çocuklara inat...