IKEA restoranını yaşlılara kapattı

IKEA’nın Şangay mağazası, restoranını yaşlılara kapattı. IKEA basın sözcüsü, Çinli emeklilerin alışveriş yapmadan aldıkları ücretsiz kahve ile gün boyu vakit geçirmesi, bazılarının da arkadaşlık sitelerinden buldukları partnerlerle buluşma yeri olarak kullanmasını gerekçe gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Çin devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre özellikle salı ve perşembe günleri yaşlıların akına uğrayan IKEA restoranında oturacak yer bulamayan müşterilerin şikayetlerini dikkate alan mağaza yönetimi, yeni uygulama başlattı.

'BURAYI SEVİYORLAR'

Mağaza girişine asılan duyuru ile ‘Yemek yemiyorsanız, oturamazsınız’ sloganı ile yeni uygulamayı duyuran mağazanın basın sözcüsü Tang Qiang, ‘‘Müşteri kartı olan herkese kahve ücretsiz. Bu nedenle burada toplanmayı seviyorlar. Mağazanın merkezi yerde olması da yaşlıların buraya gelmesini kolaylaştırıyor. Ancak son zamanlarda müşterilerimizden restoranda yer bulamadıkları için çok sayıda şikayet aldık. Yaşlıların uygun olmayan davranışları konusunda da çok şikayet var’’ diye yeni politikalarını savundu.

cinikea1 Çinli emeklilerin buluşma yeri olan IKEA restoranının, yaşlılar için aynı zamanda bir partner bulma merkezi haline geldiği vurgulandı.

'YAŞLILARA SAYGISIZLIK'

Mağaza girişine asılan duyuruda bazı yaşlıların kabul edilemez davranışlarından bezildiğini, kahve ve kekin ücretsiz olmasına karşın bazılarının beraberinde yiyecek getirdiği, yüksek sesle konuştuğu, birbirleriyle veya diğer müşterilerle kavga ettikleri hatta yerlere tükürdükleri açıklanıyor. IKEA’nın yeni politikası sosyal medyada bir yandan desteklenirken, bazı kesimler de politikayı yaşlılara saygısızlık olarak nitelendiriyor.

Daha önce de uyumayı yasaklamıştı

IKEA’nın Pekin’de bulunan bir şubesi de, geçtiğimiz yıl müşterilerin mağazadaki yatakların üzerine uyumasını yasaklamıştı. Pekin’deki Şinhongmen şubesi mağazaya akın eden ve numune olarak konulan yatakların üzerinde uyuyakalan Çinli müşterilerine yasak getirmişti. Ürünlerini hiçbir kısıtlama olmadan müşterilerine rahatlıkla deneme imkanı sunan IKEA’yı Çin’de ziyaret etmek bir eğlence olarak görülüyor. IKEA, Çin’deki ilk mağazasını 1998 yılında açtı.