Suriye'de federasyon hazırlığı

Suriye Cizire kantonu eş başkanı Hadiye Yusuf, kuzeyde federasyon hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Kürtleri, Ekim ayında Türkiye'ye rağmen kuzeyde federasyon ilan etmeye hazırlanıyor. Reuters haber ajansına konuşan Suriye Cizire kantonu eş başkanı Hadiye Yusuf, ülkenin kuzeyinde kurduklarını söyledikleri federal yapının anayasa taslağının hazır olduğunu ve Kamışlı'yı da başkent olarak düşündüklerini söyledi.

ANAYASA EKİMDE HAZIR

Yusuf, Kuzey Suriye federal yönetim anayasasının Ekim ayı başlarında hazır olacağını söyledi.Türkiye'nin başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekâtı sonrasında Suriye'nin kuzeyindeki kantonları birleştirme hedefinden vazgeçmediklerini ifade eden Hadiye Yusuf, Menbic'in de federal yapının bir parçası olmasını öngördüklerini kaydetti.

TÜRKİYE MENBİC'DE YPG UNSURU İSTEMİYOR

Türkiye, Suriye'deki Kürt silahlı gücü YPG'nin Fırat'ın doğusunda kalması gerektiğini söylüyor. ive Ağustos ayında IŞİD'den alınan Menbic'de de YPG unsurlarının kalmaması gerektiği konusunda ısrar ediyor.

Hem IŞİD'i hem de YPG ve onun siyasi kanadı PYD'yi 'terör örgütü' olarak kabul eden Türkiye, 'Fırat Kalkanı' harekâtının temel amacını da 'sınırın terör tehdidinden arındırılması' olarak özetliyor.

(REUTERS-BBC)