Rock grubu Pink Floyd'un adı yeni bir karides türüne verildi

Çıkardığı sesle felç eden karides türü keşfedildi. Oxford ekibi karidese "Pink Floyd" adını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni keşfedilen 'tabanca karidesi' türü avını pembe kıskacıyla çıkardığı sesle felç ediyor. Kıskacının pembe olması nedeniyle, Oxford Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi zoologu Dr. Sammy de Grave bu yeni türe hayranı olduğu İngiliz rock grubu Pink Floyd'un adını verdi.

Sputnik'in haberine göre, tabanca karidesinin biri diğerinden çok daha büyük olan iki kıskacı bulunuyor ve kıskacını açıp kapatarak çıkarttığı olağanüstü yükseklikteki sesle avını felç ediyor. Panama'nın Büyük Okyanus (Pasifik) açıklarında keşfedilen ve 'Synalpheus pinkfloydi' adı verildi.

SES DALGALARI BİR ROCK KONSERİNİNKİNDEN DAHA GÜÇLÜ

pembe

Grave "Ben 1979'da 14 yaşındayken çıkan 'The Wall' albümünden beri Pink Floyd dinliyorum. Canlı olarak onları birçok kez izledim. Ayrıca 2005'te yeniden bir araya geldikleri Hyde Park'taki 'Live8' konserini de canlı izledim. Tabanca karideslerinin yeni türüne ad vermek, sonunda benim favori grubuma bir saygı duruşunda bulunmanın harika bir fırsatını sağladı" dedi.

Kıskaçtan çıkan ve yüksek basınçlı bir kabarcık oluşturan bu 'ses dalgası' 210 desibele ulaşabiliyor. Tabanca sesinden ve ortalama bir rock konserinden daha yüksek olan bu ses küçük balıkları felç ediyor hatta öldürüyor.

Ses dalgası kabarcıkları yaklaşık 1 salise kadar 4400 santigrat derecelik bir sıcaklığa ulaşıyor. Bu sıcaklık neredeyse Güneş yüzeyindeki sıcaklıkla eşit.